Hästar för uthyrning

Hej! 

Det går bra att hyra häst på Smedby Gård.

Vi har flertalet hästar till uthyrning för dig som vill ha en eller flera dagar i veckan. Perfekt för dig som går/gått på ridskola med vill prova på hur det mer är att ha egen häst. Även till dig som ridit tidigare i livet och vill ta upp ridningen några dagar i veckan 
Vi har även ex flera mammor med barn som hyr häst ihop och rider ut tillsammans i skog och mark. Finns även möjlighet att ta privatlektioner och även i grupp

Går även bra att bara hyra en häst över en dag om man ex vill rida ut på helgen.

Hoppning sker bara på organiserad hoppträning eller lektion. 

 

Priser:

Att hyra ponny/häst första första gången kostar 300 kr (då har vi en liten genomgång ang häst & utrustning samt anläggningen) 

Att hyra en ponny en stadig dag/dagar i veckan kostar 175 kr, vid ett enstaka tillfälle 200 kr. 

Att hyra en storhäst en stadig dag/dagar i veckan kostar 225-250 kr beroende på vilken häst. Vid ett enstaka tillfälle 275 kr. 

Lektion i grupp kostar 175 kr (max 4-5 st/grupp)

 

Välkomna att ringa Lotta Hadenius för mer info 0705-462651

Nedan kommer bilder/info på några av våra hyrhästar men vi uppdaterar inte så ofta så det finns iblans fler att erbjuda. 

Chino 

 

Chino är en liten D-ponny valack på 13 år. Han är en otoligt snäll ponny som aldrig har några dumheter för sig. Lagom pigg och framåt att rida, grundutbildad och tävlad upp till 80 cm på clear round men har kapacitet för mer. Snäll att rida i skogen, inget tittig och skulle aldrig dra iväg.

Han är ganska viktbärande så om du är en liten vuxen kan det också gå bra, men max 55kg.

 

Chino.png

Chippen

En lite större läromästare på drygt 170 cm

Tävlad högt i både hoppning och dressyr tidigare

Super att rida ut på både själv och i grupp 

chippen.jpg

Nimrod

Nimrod är en mycket söt shettiskorsning, ca 116 cm i mkh och 13 år och stadig och snäll. Inriden av en duktig äldre men väldigt liten ryttare. Väldigt enkel i all hantering, borsta på, spola av etc. Perfekt barnponnyn.

Tävlad upp till 50cm på clear round tävlingar som vi anordnar i stallet. Hoppar otroligt bra för sin storlek! Modern har vunnit SM för shettisar i hoppning och pappan tävlar på LB/LA nivå.

 

 

Seven

Seven är en pigg kille på 25 år, 160 cm, tävlad upp till 140 cm hoppning i yngre dagar men är idag en riktig läromästare. Snäll att ha att göra med! Orädd i skog och mark. Han är pigg, glad och väldigt stadig. 

Maxvikt på ryttare 55 kg 

 

11116024_10153846021047575_1001234117_n.jpg

 Ice

Ice är en genomsnäll, stabil och välutbildad dressyrdam. Tycker om att gå i skog och mark och dressyr på banan. Detta är en häst som inte hoppas, lite bommar går bra. Ice kan ridas av alla, även nybörjare. 

Ice börjar också komma till åren och vill inte ha för tunga ryttare, max 65 kg. 

ice.jpg

Cas

Läromästare med stor gång, utbildad i både hoppning och dressyr. Pigg och framåt utan att vara het. 165 cm 

Maxvikt 75 kg.

Alice

 

Alice är en trevlig liten D-ponny på 8 år som är pigg & framåt. Supersnäll i all hantering och helt orädd i skogen