Hästar för uthyrning

Hej! 

Det går bra att hyra häst på Smedby Gård.

Vi har flertalet hästar till uthyrning för dig som vill ha en eller flera dagar i veckan. Perfekt för dig som går/gått på ridskola med vill prova på hur det mer är att ha egen häst. Även till dig som ridit tidigare i livet och vill ta upp ridningen några dagar i veckan 
Vi har även ex flera mammor med barn som hyr häst ihop och rider ut tillsammans i skog och mark. Finns även möjlighet att ta privatlektioner och även i grupp

Går även bra att bara hyra en häst över en dag om man ex vill rida ut på helgen men vi söker i första hans dig som vill hyra regelbundet 

Nytt för 2020 är att vi kommer erbjuda morgon/lunchlektioner i dressyr eller markarbete på våra hyrhästar

Pris varierar från 150-200 kr per tillfälle (dag). Lektion i grupp kostar 150 kr (max 4 st/grupp)

 

Välkomna att ringa Lotta Hadenius för mer info 0705-462651

Seven

Seven är en pigg kille på 17 år, 160 cm, tävlad upp till 140 cm hoppning i yngre dagar men är idag en riktig läromästare. Snäll att ha att göra med! Orädd i skog och mark. Han är pigg och framåt utan att vara het, skulle aldrig göra några dumheter. 

Maxvikt på ryttare 75 kg 

 

11116024_10153846021047575_1001234117_n.jpg

Chino 

 

Chino är en liten D-ponny valack på 10 år. Han är en otoligt snäll ponny som aldrig har några dumheter för sig. Lagom pigg och framåt att rida, grundutbildad och tävlad upp till 60 cm på clear round men har kapacitet för mer. Snäll att rida i skogen, inget tittig och skulle aldrig dra iväg.

Han är ganska viktbärande så om du är en liten vuxen kan det också gå bra, men max 55kg.

 

Chino.png

Nimrod

Nimrod är en mycket söt shettiskorsning, ca 116 cm i mkh och 10 år och stadig och snäll. Inriden av en duktig äldre men väldigt liten ryttare. Väldigt enkel i all hantering, såsom hämta i hagen, borsta på, spola av etc. Perfekt barnponnyn.

Tävlad upp till 50cm på clear round tävlingar som vi anordnar i stallet. Hoppar otroligt bra för sin storlek! Modern har vunnit SM för shettisar i hoppning och pappan tävlar på LB/LA nivå.

 

 

 Ice

Ice är en genomsnäll, stabil och välutbildad dressyrdam. Tycker om att gå i skog och mark och dressyr på banan. Detta är en häst som inte hoppas, lite bommar går bra. Ice kan ridas av alla, även nybörjare. 

Ice börjar också komma till åren och vill inte ha för tunga ryttare, max 70 kg. 

ice.jpg

Cas

Läromästare med stor gång, utbildad i både hoppning och dressyr. Pigg och framåt utan att vara het. 165 cm 

Söker i första hand någon som skulle vilja ha honom minst 2-3 dagar i veckan. Träning och tävling är möjligt 

Chippen

En lite större läromästare på drygt 170 cm

Tävlad högt i både hoppning och dressyr tidigare

Super att rida ut på både själv och i grupp 

chippen.jpg